Een Beschermde woonvorm is een woonplek waar je kunt wonen, waar dag en nacht begeleiding ingezet wordt waar je gebruik van mag maken.

Zorgboerderij De Klimop heeft een woonhuis voor beschermd wonen voor maximaal vijf jongeren/jongvolwassenen met een leeftijd vanaf 12 jaar. Je kunt hier terecht wanneer thuis wonen niet meer mogelijk is vanwege de thuissituatie en/of jouw beperking/problematiek. Er wordt veel aandacht besteed aan het creƫren van een huiselijke sfeer waar iedereen zich welkom en thuis voelt. Elke bewoner heeft een eigen slaapkamer om zich terug te kunnen trekken, de rest van het huis wordt gezamenlijk gebruikt.

Als bewoner krijg je een persoonlijk begeleider die samen met jou (en betrokkenen) een zorgplan opstelt met daarin doelen en persoonlijke afspraken. De persoonlijk begeleider houdt jouw voortgang in de gaten en evalueert jouw persoonlijke doelen samen met jou (en betrokkenen). Je hebt wekelijks contact met je persoonlijk begeleider over je voortgang.

Klik hier voor een impressie van Zorgboerderij De Klimop.

Zorgboerderij De Klimop is opgericht in 2008 en is ondanks de grote veranderingen in de zorgsector in de afgelopen jaren, altijd dezelfde kleinschalige zorginstelling gebleven waar betrokkenheid, persoonlijke aandacht en kwaliteit voorop staan. Zorgboerderij De Klimop bevindt zich in het Drentse Smilde, dat ligt in de buurt van Assen. Wij bieden Beschermd Wonen voor jongeren en jongvolwassenen en Dagbesteding voor jongeren en volwassenen.